torsdag 16. januar 2014

Strikke dillen har startet:) Pixie Lue med hals ble det denne gangen:)

Størrelser: ca 1 år (2år) 4 år (Kommer helt an på garn, pinnevalg og strikkefasthet.)
Strikkes i dobbel babyull, Dale babyull eller lignende mykt ullgarn.  Fin måte å bli kvitt litt restegarn. Denne er strikket i garn fra Europris.

Legg opp med dobbel tråd på fire pinner 20 (22) 24 m på hver pinne nr 3 ½. .(Tilsammen 80 (88) 96 m )Strikk to rett og to vrang to 2-5 cm først. Strikk så to rette som før, men de to vrange strikkes sammen slik at det blir to rett og en vrang. Dette for at halsen ikke skal bli for slakk. Strikk videre til ønsket halslengde, og legg opp igjen slik at det blir to rett og to vrange. Pass på at halsen ikke blir så veldig lang for da krøller den seg. Neste runde, samtidig som du begynner og strikke frem og tilbake skal det felles seks masker foran for ansikt.(to rette, to vrange og to rette)Strikk så frem og tilbake heretter. Start med fire rette masker og følg mønsteret videre to rett og to vrang og strikk de fire siste masker rett. Snu og strikk de fire første og siste masker vrangt. Neste pinne strikker du de fire første og siste rett. Neste pinne strikker du vrangt seks masker sett fra utsiden, to rett og to vrangt til det gjenstår seks masker og strikk disse vrangt. Fortsett slik med å strikke med to masker mer hver tredje pinne og tre pinner rett og tre pinner vrangt i begge ender til det ikke er flere masker å ta med. Fell så av og sy eller strikk sammen i toppen.

Se bildet så skjønner du lettere forklaringen min. Jeg angir ikke nøyaktige lengder her fordi det blir en smakssak. Noen vil ha halsen kortere og noen lengre. Så det må man avgjøre selv.

Jeg hentet oppskriften fra FLINKE Tante T Trykk her for å se!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar